Voor- en nadelen van zelf je huis schilderen

Voor- en nadelen van zelf je huis schilderen

Zelf uw huis schilderen lijkt kostenbesparend te zijn. Daarbij kunt u alles op uw eigen tempo doen. U hoeft niet ’s morgens extra vroeg op te staan omdat de schilder op uw deur klopt, en kunt het werk stukje bij beetje af maken.

Helaas kleven aan het zelf schilderen van uw huis ook nadelen. U wilt natuurlijk wel een goed resultaat bereiken, en niet het werk binnen afzienbare tijd al weer over moeten doen. Even in de rommel zitten valt te overzien, maar hier steeds weer mee geconfronteerd worden wordt wel vervelend.

Fysieke nadelen

Zelf uw huis schilderen betekent zelf op ladders klimmen, u krom buigen om onbereikbare plaatsen te bereiken. U moet bij het schilderen soms lang in een ongewone houding staan, wat klachten op kan leveren met rug-, nek- en schouderpijn. U staart vaak lang naar boven, wat klachten als duizeligheid en vermoeidheid oplevert. En dan hebben we het nog niet over de spierpijn die optreedt door het aanspannen van spieren die u normaal gesproken niet gebruikt.

Ook kost het zelf verven veel tijd. Tijd die u waarschijnlijk liever op een andere manier zou willen gebruiken.

Kennis van zaken en techniek

Ook moet u het nodige onderzoek plegen met betrekking tot de verf die u gaat gebruiken. U moet zorgen dat de ondergrond goed in orde is, en dat betekent ontvetten, schuren, plamuren en wat dies meer zij. Bij al deze zaken moet u u goed laten informeren over wat de handigste manier is, en u de techniek aanleren.

De expertise van een vakman

Huis schilderenBij de expertise van een schilder hoort, dat hij goed weet welke verf hij het beste kan gebruiken, en hoe hij de ondergrond moet behandelen. Hij zal niet te weinig en niet teveel verf aanbrengen, waardoor het goed blijft zitten. Afplakken is door zijn vaardigheid overbodig. Als u uw huis door een professionele schilder laat verven, ziet u duidelijk het verschil tussen voor en na het schilderwerk.

De snelheid waarmee hij schildert houdt in dat de klus binnen afzienbare tijd geklaard is. En het schilderwerk blijft jarenlang goed, zodat het niet snel weer opnieuw moet.

U moet wel het loon betalen van een schilder, maar daar staat tegenover dat hij minder tijd en minder materiaal nodig zal hebben. Belasting over schilderwerk is maar  zes procent, waardoor de kosten wel eens lager uit kunnen vallen dan u denkt.

Schilder Enschede inhuren